Wat is transcriberen?

Transcriberen is het letterlijk of woordelijk uitwerken van opnamen. Een transcriptie kan worden toegepast bij vergaderingen, verhoren en/of gedicteerde brieven. Aan de hand van een opnamen wordt achteraf een verslag gemaakt. Dit verslag kan woordelijkletterlijk of extra letterlijk worden uitgewerkt.

Marinka® Transcriberen.nl heeft specialisten in dienst die blij worden van het uittypen van uw opgenomen werk, zoals dictateninterviewsfocusgroepen en vergaderingen. Dit kunnen zowel audio- als video-opnamen zijn.

Waarom transcriberen uitbesteden?

Natuurlijk kunt u ervoor kiezen om de opnamen zelf uit te gaan werken of mogelijk heeft u een secretaresse of stagiair(e) die dit er wel even bij kan doen.
Vraag uzelf echter van tevoren af: “kunnen de opnamen in alle rust op een juiste wijze worden uitgewerkt zodat een goed eindproduct wordt gerealiseerd?”

Transcriberen is namelijk een vak apart en transcribenten hebben kwaliteiten nodig als concentratie, geduld, focus, maximale aandacht en natuurlijk een perfecte beheersing van de Nederlandse taal (of een perfecte beheersing van de taal waarin de transcriptie wordt gemaakt.)

Transcriberen is namelijk een vak apart en transcribenten hebben kwaliteiten nodig als concentratie, geduld, focus, maximale aandacht en natuurlijk een perfecte beheersing van de Nederlandse taal (of een perfecte beheersing van de taal waarin de transcriptie wordt gemaakt.)

U wint dus:
Tijd
Een opname van 1 uur transcriberen kost al gauw 4 uur (voor een ervaren transcribent!)

Geld
Doordat transcribenten dagelijks geluidsopnamen uitwerken, werken zij sneller dan een niet-ervaren persoon.

Compleetheid
Wanneer u zelf opnamen transcribeert is de kans aanwezig dat u denkt stukken verwerkt te hebben, omdat u ze al gehoord heeft. U bent zelf minder geconcentreerd en alert op details dan een transcribent die niet aanwezig was bij het gesprek.

Marinka® Transcriberen.nl
Wij werken voor vele universiteiten en onderzoeksbureaus uit binnen- en buitenland. De onderwerpen zijn zeer uiteenlopend en zo ook de wensen van de opdrachtgevers. Zo werken wij voor business coaches en transcriberen de opnamen van seminars en webinars en maken daar een goed leesbaar verslag van. Of wat denkt u van een medisch gevoelig onderwerp waarbij een gecombineerde transcriptievorm nodig is!

Oh, en laten we ook niet vergeten dat uw analysesoftware hierin een belangrijke rol speelt!

Geen enkele opdracht is ‘recht toe, recht aan’. Transcriberen is dan ook op en top MAATWERK!

U ziet het; er is veel mogelijk en bespreekbaar. Heeft u een specifiek verzoek welke u graag wilt bespreken?
E-mail of bel naar ​+31 6 533 24 875 dan nemen we de mogelijkheden door en bieden u aansluitend een offerte op maat.
Ook kunt u direct online het aanvraagformulier invullen en we nemen contact met u op.

White Paper
"U heeft transcripties nodig?"

In deze White Paper leggen we u precies uit waarom en hoe u zo'n klus beter kunt uitbesteden. 
Plus: we geven een aantal gratis adviezen over het maken van opnamen. 

Uw inschrijving is gelukt. De white paper ontvangt u zo snel mogelijk in uw mailbox.